ויזת תייר לארה”ב – ויזת תייר / עסקים (B1/B2)
ארצות הברית נחשבת, ללא צל של ספק, לאחד מיעדי התיירות האטרקטיביים ביותר ברחבי העולם. בין אם המטרה שלכם היא לבקר במוקדי העניין של ניו יורק, לגלות את לאס וגאס מתעוררת לחיים, להתרשם מהיופי המדהים של היבשת או מפארקי השעשועים של אורלנדו, ארצות הברית מזמינה אתכם לטיול בן מספר שבועות לפחות.
נקודת ההתחלה שלכם בדרך להגשמת החלום האמריקאי היא הנפקת ויזה לארצות הברית, או מבחינה מעשית: ויזת תייר (B1/B2).
הנה כל מה שחשוב לדעת על הוויזה ועל הדרך הנכונה להנפיק אותה!
ויזת תייר / עסקים זו מאפשרת להגיע לארה”ב למטרות הבאות
- טיול, ביקור משפחה או חברים, טיפול רפואי, לימודים שאינם אקדמאים ועוד.
- התייעצות עם שותפים עסקיים, השתתפות בכנסים או וועידות, הסדרת רכוש, ניהול משא ומתן על חוזה, חיפוש הזדמנויות עסקיות להשקעה.
- ויזת תיירות/עסקים היא הויזה הפופולרית ביותר בקרב אזרחי ישראל אשר מבקשים לבקר בארצות הברית, ויזת התייר משמשת לכניסה לגבולותיה של ארה”ב לתקופות קצרות.
- ויזת תיירות – תנאים והגבלות
- ויזת תיירות הינה אשרת שהייה זמנית שאינה לצרכי הגירה ומגבילה את התייר ואוסרת עליו להתגורר דרך קבע, לעבוד או לפתוח עסק בגבולות ארה”ב. ויזת תיירות מאפשרת להיכנס לגבולות ארה”ב לזמן נתון שנקבע על ידי פקיד ההגירה בעת הנחיתה בנמל התעופה בארה”ב.
שלבי הוצאת ויזת תייר לארצות הברית
- מילוי טופס DS-160.
- תשלום אגרת חובה לויזה לארה”ב. (בסך 160$ ).
- קביעת מועד ראיון בשגרירות.
מידע כללי
- ויזת תיירות / עסקים הינה הוויזה המבוקשת ביותר.
- כל אדם אשר חפץ לבקר בארה”ב מחוייב בהוצאת ויזת תייר.
מהי ויזת תייר לארצות הברית?
ויזת תייר לארצות הברית היא הויזה הנפוצה והבסיסית ביותר עבור אנשים המעוניינים לבקר בארצות הברית. לפחות מ-90% ממגישי הבקשות לויזה בוחרים להגיש בקשה לויזת תייר.
ברמה הכללית, ויזת תייר לארצות הברית מאפשרת כניסה ליבשת למטרות תיירותיות בעיקרן לרבות טיול, ביקורי משפחה או ביקור קרובים.
עם זאת, ניתן להוציא אותה גם כאשר מעוניינים להירשם ללימודים קצרים באופן יחסי (לימודים שאינם אקדמיים או מוכרים), להשתתף במאורע או בכנס מיוחד, לקחת חלק בתחרויות ספורט ועוד.
מן העבר השני של המשוואה, יש מצבים אשר הוויזה אינה מיועדת להם – לא ניתן להגיע עם ויזת תיירות לצרכי עבודה בארצות הברית, וגם לא למטרת לימודים אקדמיים או ממושכים.
*מיותר אולי לציין שהוויזה מוגבלת בזמן ואינה מאפשרת מעבר לארצות הברית למגורים בדרך קבע.
שימו לב שהוויזה תקפה ברוב המקרים לעשר שנים, אם כי פרק הזמן המקסימלי של שהות רציפה בארצות הברית עומד על עד חצי שנה (למעט מקרים חריגים).
תהליך הוצאת ויזת תייר לארה”ב
תהליך הנפקת ויזת תייר לארהב מבוסס על כמה שלבים עיקריים, שמסבירים מדוע חשוב להתחיל במאמצים לקבלת הוויזה כמה חודשים לפחות לפני מועד הנסיעה הרצוי.
השלב הראשון – טופס DS-160
מילוי טופס ייעודי (DS-160), הכולל כ-80 שאלות המתייחסות לפרטים האישיים של מגיש הבקשה, לפרטי יצירת הקשר איתו, לנסיבות הביקור הספציפי שלו בארצות הברית וכן הלאה.
שלב שני – אגרה
תשלום אגרה על עצם הגשת הבקשה, העומדת על כ-160 דולר, שניתנת לתשלום בכרטיס אשראי או דרך בנק הדואר. סכום זה לא יוחזר גם במקרים בהם הבקשה לקבלת ויזה לארה”ב מסורבת, מסיבה כזו או אחרת.
שלב שלישי – תיאום תור
תיאום של ראיון אישי בשגרירות ארצות הברית בישראל בתל אביב, או לחלופין בקונסוליה האמריקאית הממוקמת בירושלים.
שלב רביעי – הגעה לריאיון בשגרירות
השלב האחרון והמכריע הוא הראיון האישי בשגרירות, אותו יש לקחת במלוא הרצינות: לענות בסבלנות ובנימוס, לספק תשובות קונקרטיות וכנות וכן הלאה.
המטרה העיקרית של פקידי השגרירות היא להתרשם שהאדם אכן מעוניין לטוס לארצות הברית לאחת המטרות המוגדרות בוויזת התייר ולא למטרת השתקעות, וכל מסמך שמאפשר להעיד על כך (למשל, מכתב מהמעסיק או הסכם שכירות דירה) עשוי להגדיל את הסיכויים לאישור הבקשה.
יש מספר מסמכים עמם יש להגיע לשגרירות, בין אם כחובה של ממש (דרכון עם תוקף של חצי שנה לפחות), אישור הפגישה ותשלום האגרה, תמונות עדכניות ועוד) ובין אם באופן נקודתי על מנת להגדיל את הסיכויים לאישור הבקשה.
תוך כמה זמן מקבלים תשובה?
בדרך כלל תדעו דקות ספורות לאחר הראיון האם הבקשה שלכם אושרה, ואם לא – מה הסיבה לכך.
מה עושים במקרה שהבקשה סורבה?
אם הבקשה סורבה, אפשר לנסות ולהתחיל את התהליך מחדש, עם בקשה נפרדת, אולם הדבר מומלץ רק במקרים בהם יש שינוי משמעותי בנסיבות שגרמו לסירוב.
לכל שאלה או התייעצות, אתם יכולים ליצור איתנו קשר ולקבל ייעוץ אישי וליווי עד להשלמת התהליך על הצד הטוב ביותר: קבלת ויזת תייר, שתאפשר לכם לבקר בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות.
לפני תחילת מילוי השאלון וודא כי הדרכון של מגיש הבקשה מונח לפניך.
נא למלא שאלון עבור כל מגיש בקשה בנפרד!
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אתכם:
- הקדמת תורים לויזה
- חידוש ויזה לארצות הברית
- ויזה לילדים לארה”ב